Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Οι μίνιμουμ δέκα καλοκαιρινές μεταγραφές


Στο Red Philosopher μας απασχολεί ΜΟΝΟ η επόμενη ημέρα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Στο σημερινό blog συζητάμε για τις τουλάχιστον ΔΕΚΑ μεταγραφικές κινήσεις, που υποχρεωτικά θα γίνουν το καλοκαίρι στην ομάδα.
Οι θέσεις που θα καλυφθούν από ΕΛΛΗΝΕΣ.
Οι κομβικές επιλογές ξένων παιχτών.
Τι ισχύει με τους "αιωρούμενους" δανεικούς.
Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Η φετινή σεζόν πάει πέρασε. Ναι ήταν άσχημη. Πόνεσε. Αλλά τέλος. Ο Ολυμπιακός ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΣ να κοιτά στις αποτυχίες, ΜΟΝΟ την επόμενη ημέρα. Έτσι και εδώ στο Red Philosopher! Ότι είπαμε για φέτος-πέρυσι, για λάθη-ευθύνες κτλ κτλ τελείωσε. Πλέον μιλάμε ΜΟΝΟ για τη σεζόν 2018-19. Τη σεζόν που η ομάδα θα παλέψει για επιστροφή εκεί που ανήκει.

Πάμε να αναλύσουμε λοιπόν, τις μίνιμουμ ΔΕΚΑ μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού: 


  • 1)Goalkeeper: εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα και ξεκάθαρα από κάθε άλλη θέση. Επιστρέφει ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ και στήνει δίδυμο keeper με τον Προτό. Με βασικό μάλιστα τον νεαρό ΕΛΛΗΝΑ, τον gk αποκάλυψη (και) της φετινής σεζόν.
  • 2)Δεξί μπακ: σίγουρα θα χρειαστεί ένα back up του Ομάρ-ο οποίος λογικά θα συνεχίσει. Εδώ η θέση θα καταληφθεί ΔΕΔΟΜΕΝΑ από ΕΛΛΗΝΑ. Μασούρας, Τοροσίδης, Κιβρακίδης κάποια ονόματα που θα απασχολήσουν. Ελπίζω το ξεπούλημα  ΠΑΟΚ-Ατρομήτου να μην συνεχιστεί και ο Κίβρα να ναι διαθέσιμος... Ενναλακτικά ο Τόρο θα γύρναγε όντας απαραίτητος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων... Τρίτη επιλογή ο μοντέρνος και νεαρός full back της Λάρισας...
  • 3)Αριστερό μπάκ: ο Κούτρης του χρόνου θα χει φανέλα βασικού. Αναζητείται το back up του. Ο Χατζισαφί προφανώς αποχωρεί καθώς δεν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και πιάνει και θέση ξένου. Ιδανικά ο Τσιμίκας θα ταν άριστη επιλογή αλλά οι φήμες πως δεν θέλει να επιστρέψει δίνουν και παίρνουν. Σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα θα ψάξει για παίχτη. Φθηνή επιλογή, ενδεχομένως και από την Super League .
  • 4)Στόπερ: Ρισβάνης, Σισέ, Νικολάου και λογικά Ένγκελς συνεχίζουν. Αναζητείται ένας ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΠΕΡ. Αυτός γύρω από τον οποίο θα χτιστεί η άμυνα. Αυτός που τόσα χρόνια η ομάδα δεν μπορεί να βρει. Στοιχεία απαραίτητα του νέου ηγέτη της άμυνας, η ταχύτητα και η καλή τεχνική/πρώτη πάσα.
  • 5/6) Δύο κεντρικοί χαφ: να πλαισιώσουν τους Ταχτσίδη-Σιώπη αλλά και τους Ρομαό-Ανδρούτσο. Ο ένας σίγουρα θα ναι πιο αμυντικογενής, ο δεύτερος πιο "οχτάρι" δημιουργικός. Έστω ότι ένας Έλληνας θα καλύψει το "6" (Ταχτσίδης ή Σιώπης), η θέση "8" είναι από τις ΚΟΜΒΙΚΟΤΕΡΕΣ και πρέπει ο παίχτης εκεί να κάνει τη διαφορά-λύνοντας το μεγάλο δημιουργικό πρόβλημα στον άξονα.
  • 7/8) Δύο εξτρέμ: με τους Μιραλάς, Μαρίν λογικά να αποχωρούν και με τους Πάρντο-Σεμπά δεδομένα να αποτελούν παρελθόν, ο Ολυμπιακός θα ψάξει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ για δύο εξτρέμ. Συμπληρωματικοί στα φτερά οι Ανδρούτσος και Βρουσάι, παιδιά των ακαδημιών της ομάδας. Ταχύτητα, προσωπικές ενέργειες, πάτημα περιοχής είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που αναζητούνται. Η θέση αυτή έχει πονέσει ΟΣΟ ΚΑΜΙΑ άλλη τον Θρύλο την τελευταία τριετία... Κάμπελ και Βάις μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Από την εποχή τους έχουμε να δούμε "σοβαρό" εξτρέμ στο Λιμάνι.*Αν μείνει ο Μιραλάς προφανώς θα αναζητηθεί ένας και όχι δύο εξτρέμ.
  • 9)Επιτελικός μέσος: είτε για back up του Φορτούνη αν συνεχίσει, είτε για βασικό, ο Ολυμπιακός θα ψάξει για δεκάρι. Ο Κώστας προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να παραμείνει (150 συμμετοχές-50 γκολ και σχεδόν 40 ασίστ έχει ο άνθρωπος μην τον μηδενίζουμε) και να αναζητηθεί ένας καλός τεχνίτης, να πατάει πολύ περιοχή αναπληρωματικός επιτελικός. Γιατί όχι και από την Super League. Αν πάλι φύγει ο "Φόρτου" πρέπει να ρίξει λεφτά και να φέρει έναν τουλάχιστον ισάξιο αντικαταστάτη. Δύσκολο πιστεύω... Στην θέση αυτή βέβαια υπάρχει και ο πολυθεσίτης Ανδρούτσος, η οποία είναι και η φυσική του...
  • 10)Φορ: ο Ανσαριφάρντ θα παραμείνει σαν ο κορυφαίος της φετινής σεζόν. Αναζητείται ένας δεύτερος φορ για να βγάλουν μαζί τη σεζόν. Θεωρητικά με αντίστοιχα στοιχεία. Να μπορεί να τραβιέται ψηλά και στο πλάι του γηπέδου, να ναι ταχύς και να χει καλά τελειώματα στην περιοχή. Τρίτη λύση ένας εκ των Μάνου και Βέργου.


Οι θέσεις των Ελλήνων: σαφώς επιστρέφουν οι Σιώπης-Ρισβάνης και Γιαννιώτης.
Τα back up επίσης ΠΡΕΠΕΙ να ναι όλοι Έλληνες. Δηλαδή οι θέσεις που η ομάδα δεν ψάχνει ενδεκαδάτους (δεξί-αριστερό μπακ, θέση "10" και ο 3ος φορ) πρέπει να καλυφθούν από γηγενείς παίχτες ώστε το ελληνικό στοιχείο να δυναμώσει.

Οι ποιοτικοί ξένοι: στόπερ, κεντρικοί χαφ (2), εξτρέμ (2) και φορ. Ο Ολυμπιακός ψάχνει για έξι ξένους ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ και ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥΣ. Προσεκτικές κινήσεις (όχι άλλοι Σεμπά), άλλοι με μεταπωλητική αξία άλλοι πιο έμπειροι, όλοι όμως να έρθουν και να βοηθήσουν ΑΜΕΣΩΣ. Καλό scouting χρειάζεται όχι πολλά λεφτά...

Οι δανεικοί: με το δεδομένο ξαναλέω πως οι Σιώπης-Ρισβάνης-Γιαννιώτης θα επιστρέψουν κατόπιν "λαϊκής εντολής", από τους πολλούς άλλους δανεικούς αυτοί που μπορούν να γυρίσουν είναι τρεις. Αφενός βέβαια ο ΤΣΙΜΙΚΑΣ. Ελπίζω να μην ευσταθούν οι φήμες πως δεν θέλει να επιστρέψει φοβούμενος πως δεν θα πάρει ευκαιρίες. Πρέπει να έρθει και να μοιραστεί την θέση στα αριστερά της άμυνας με τον Κούτρη. Αφετέρου ο Γιαννιώτας. Με τέσσερις εξτρέμ να αποχωρούν, ο ΔΙΕΘΝΗΣ Έλληνας εξτρέμ ίσως να μπορούσε να βρει χώρο στο ρόστερ και να αποτελέσει τον 2ο δεξιό χαφ. Τέλος ο... Βούκοβιτς. Παίχτης που κάνει 25 συμμετοχές στη Serie A δεν γίνεται να ναι τόσο κακός. Σε περίπτωση αποχώρησης/πώλησης ενός εκ των Ένγκελς/Σισέ, ο έμπειρος αριστεροπόδαρος Σέρβος στόπερ χωράει στο ρόστερ.

Υγ: προσωπικά θα στηρίξω τον νέο προπονητή με όλη μου την δύναμη, ενέργεια και πίστη. ΑΛΛΑ. Προσοχή στην αγορά της Primeira Liga. Προσοχή ΓΑΜΩΤΟ. Τόσα και τόσα παλτά έχουμε πάρει από εκεί. Μην πάρουμε κι άλλα... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ακούγονται ονόματα 30χρονων (ούτε καν πιτσιρικάδων) με καριέρες σαν αναπληρωματικοί ή μονίμως δανεικοί  των τριών μεγάλων πορτογαλικών ομάδων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου